Tips på roliga projekt att ta sig an under hösten

Vi alla vet att i takt med att hösten närmar sig bli dagarna allt kortare och svalare. Men de här månaderna är också en bra tid för att ta påbörja nya projekt av olika slag. Vi skulle säga att det är viktigt att ha något att ägna sig åt på sin fritid då det kan bidra med sinnesro och en möjlighet att koppla bort jobbet eller om man har andra saker som kräver mycket energi i vardagen.

Och vad man gör är egentligen inte så viktigt. Det som är viktigt är snarare att det är något man själv tycker om att ägna sig åt, och att det faktiskt bidrar med något positivt i ens liv. Men om det är så att du saknar inspiration kring vad du skulle kunna ta dig an under hösten så kommer här ett par tips som vi hoppas kan hjälpa dig en bra bit på vägen.

1. Öva på att plantera växter

Till mångas förvåning går det faktiskt hur bra som helst att plantera växter under hösten. Detta beror på att de sista sommarblommorna fortfarande blommar (och producerar nektar) och att det finns en mängd olika vintergrödor som du kan börja så under dessa tider.

Och vem säger att du måste plantera utomhus? Förhoppningvis har du det varmt inomhus och det går lika bra att plantera saker i krukor på en solig fönsterbänk. Vår favoritväxt på hösten måste vara begonia, eftersom de finns i så många olika former och storlekar.

2. Försök bli bra på att skära (och dekorera) pumpor

Att skära pumpor är en urgammal tradition som går långt tillbaka. Det är faktiskt mycket lättare än du kanske tror. Allt du behöver göra är att hitta ett mönster som du tycker om och därefter skär du långsamt bort pumpan runtomkring.

Det är smartast att börja med de minsta snitten först och gradvis arbeta dig uppåt i storlek tills du är klar! Men om det inte riktigt är din grej att skära pumpor – varför inte prova att måla dem istället? Du behöver vara lite spray- eller målarfärg och sen är det bara att köra igång.

3. Bygg ett gästhus

Att bygga ett gästhus är ett utmärkt projekt för hösten. Det bästa med att bygga ett gästhus är att det är ett så mångsidigt projekt. Vi rekommenderar att du använder grundläggande material som trä, men det finns gott om andra alternativ där ute för att göra något mer unikt.

Detta är såklart ett bra att få utlopp för din kreativitet och nyfikenhet att skapa något nytt. Men ett gästhus gör det också möjligt att tjäna lite extra pengar när det är klart eftersom du då kan hyra ut det till någon som söker ett boende.

För vissa krävs ett lån för att denna byggnation ska kunna genomföras. Vår rekommendation för er som ska låna pengar är att ni ser till att jämföra era alternativ innan ni skriver på något. Detta kan man idag göra helt kostnadsfritt hos tjänster såsom Advisa och Lendo.

4. Börja måla och var kreativ

Att måla på hösten är ett bra sätt att göra något roligt och samtidigt få fram din kreativitet. Allt du behöver är vattenfärger och papper. Därefter kan du enkelt komma igång och måla i princip vad du vill.

Enligt oss är det inte ett krav att du måste ha någon tydlig uppfattning om exakt vad du ska måla. Utan istället rekommenderar vi att man bara sätter sig ner och målar det som dyker upp i tankarna just då.

Lämna en kommentar