Sola smartare med nya Skinsa

För bara ett par dagar sedan klev vi in i augusti månad. Detta är för många ett tecken på att sommaren är påväg mot sitt slut. Detta är delvis helt sant, men man ska dock ha klart för sig att det kommer vara varmt och soligt ett tag till framöver. Därför bör man fortsätta använda solkräm när man är ute i solen.

I denna artikel idag kommer vi reda ut några av de viktigaste sakerna som du bör ha koll på när det kommer till att solkrämer och att vistas ute i solen. Att välja rätt solkräm är verkligen allt annat än lätt. Ingen hud är lik den andra och därför gäller det att ha koll på vilken solskyddsfaktor som är bäst för just dig och din hy. Nu sätter vi igång!

Jämför solkrämer direkt på nätet

Som vi nämnde ovanför är valet av solkräm inte lätt. Det finns i dagsläget en hel del olika varumärken som man kan välja mellan och priset på dessa kan variera ganska stort.

Med hjälp av onlinetjänsten Skinsa kan du på ett enkelt och smidigt sätt jämföra mängder av solkrämer och på så sätt spara tusentals kronor. Du kan även ta del av bäst i test solskydd och solkrämer för att hitta de populäraste och mest använda alternativen på marknaden. Samtliga solkrämer som du kan jämföra hos Skinsa kommer med information om bland annat solkrämens funktioner, solskyddsfaktor och volym på produkt.

Skinsa drivs av Helena Månsson som är en utbildad hudterapeut med över 30 års erfarenhet inom yrket. Utöver att tillhandahålla information kring solkrämer och erbjuda en helt kostnadsfri jämförelsetjänst av högsta klass driver Helena även en skönhetssalong vid namn Helenas Fot & Skönhetsvård i Klippan.

Det finns solkrämer med allt från SPF 6 till 50+, och solskyddsfaktorn anger hur mycket längre du kan vara i solen än om du inte hade något solskydd. Skinsa hjälper dig helt enkelt att hitta den bästa solkrämen för just dig genom att jämföra de olika alternativen.

Hur hittar man rätt solkräm?

Det finns en rad olika faktorer som du bör ha i åtanke när du ska köpa solkräm. Först och främst bör du fundera över hur känslig din hud är. Är du medveten om att du har lätt för att bränna dig är det nog en bra idé att du införskaffar dig en solkräm med lite högre solskyddsfaktor. Tvärtom gäller såklart om du vet att du tål mycket sol och att du sällan blir bränd.

Barn och unga personer bör i regel använda solkrämer med högre solskyddsfaktor än vuxna. Såklart finns det undantag till detta, men det är faktiskt så att barn vanligtvis har känsligare hud än vuxna och har såldes inte samma naturliga skydd. På så sätt har de enklare att bränna sig och därför rekommenderar man att barn använder solkrämer med minst 30 i solskyddsfaktor.

Valet av solkräm bör även speglas beroende på var du befinner dig i världen. Som allmänt känt är solen inte lika stark över hela världen och således är det även lättare att bränna sig om man befinner sig i ett land där det är extra varmt.

Lämna en kommentar