Så köper du bildäck på nätet

Alla bilägare måste någon gång köpa nya bildäck. Däck slits ut med tiden och blir till slut otillåtna att använda om de inte når upp alla de krav som ställs. Du som bilägare har ansvaret att se till att du har rätt däck på under den säsong som är, och att däcken följer alla de krav som krävs för att de ska vara lagliga att använda.

Skulle du inte följa de lagar som finns och bli stannad av polisen kommer det inte bli roligt. Du kommer då bli tvungen att betala böter för detta, och du blir då av med pengar som du egentligen skulle kunna gjort något roligare för.

Vi kommer i den här artikeln att kortfattat gå igenom hur man köper bildäck på nätet. Dessutom kommer vi gå igenom lite bra information kring bildäck generellt och vad alla helt enkelt bör ha koll på när det kommer till just detta.

Jämför leverantörer innan du bestämmer dig

Det är inget nytt att priser varierar från affär till affär. Detta gäller även för de olika leverantörerna av bildäck. Kvaliteten på däcken kan också variera beroende på vilket däckmärke du väljer att köpa.

För att på ett enkelt sätt kolla igenom vilka olika alternativ som finns kan du kolla upp vilka leverantörer av bildäck som det finns i ditt län på Köpa-Däck.se. Denna onlinetjänst är som en typ av portal där du kan ta del av långa listor med däckbutiker på ortsnivå. De gör det superenkelt för dig att hitta en däckbutik nära dig. Deras tjänst hjälper dig dessutom att hitta det bästa priset, så att du slipper betala massa pengar i onödan.

När vet man att det är dags att byta däck?

Oavsett om du använder vinterdäck eller sommardäck så kommer dina bildäck förr eller senare att slitas ut. Det bästa du kan göra för att hålla koll på när det är dag att byta däck är att kontinuerligt inspektera dina däck, men även vara påläst om vilka lagar som gäller.

För sommardäck är det minsta tillåtna mönsterdjupet 1,6 mm. Vinterdäck får däremot ha ett mönsterdjup på minst 3 mm. Det enda sättet för att hålla koll på detta är att ständigt mäta och se hur djupt mönstret är på däcken i fråga.

Märker du att dina däck är utslitna och inte längre följer de krav som ställs rekommenderar vi alltid att du köper minst 2 däck. Om man bara byter ett däck försämras nämligen bilens köregenskaper. Byt därför båda däcken på samma axel även fast bara ett däck är otillåtet att använda.

Köpa dubbdäck eller friktionsdäck?

När det kommer till vinterdäck kan du välja att köpa dubbdäck eller friktionsdäck. För att ge dig en klarare bild om vilka däck som passar dig bäst så kan vi snabbt gå igenom några av de störa fördelarna och nackdelarna med repetitiva variant.

Dubbdäck ger alltid bättre grepp på isigt underlag. Dock är dessa däck mindre miljövänliga att använda än friktionsdäck. Med friktionsdäck får du ungefär lika bra grepp på alla underlag förutom is. Däcken går enligt lagen att använda året runt och är också mer miljövänliga att använda.

Lämna en kommentar