Så håller du huden i bra skick

I takt med att vi åldras förändras kroppen och det gäller ju såklart även huden då det är en stor del av kroppen. Detta är helt naturligt och är något som vi alla påverkas av.

Men vad många kanske inte känner till är att majoriteten av de faktorer som styr hudens åldrande är saker som vi mycket väl kan påverka så länge man anpassar sin livsstil och tar rätt beslut.

Anledningen till varför vi valt att skriva denna artikel är för att vi vill sprida kunskap kring hur man genom några få justeringar i ens livsstil kan hålla sin hud ung och fräsch. Det krävs inte så stora uppoffringar och inte heller några större summor pengar.

Nu sätter vi igång!

Hur bildas rynkor?

Vår hud består av tre stycken hudlager. Det översta lagret kallas överhuden, det mellersta lagret kallas läderhuden, och det nedersta lagret kallas underhuden. De olika hudlagernas tjocklekar varierar beroende på var på kroppen de sitter samt hur mycket underhudsfett du har. 

Det som styr hur mycket rynkor vi människor får är dels våra unika gener, men även hur vi sköter vår hud och lever vårt liv. En av de största bidragande faktorerna till varför rynkor uppstår är att ämnet kollagen i hunden minskar. Kollagen är nämligen ett ämne som håller huden flexibel och spänstig.

Återfukta huden

Om du vill hålla ditt ansikte ungt och fräscht är det väldigt viktigt att du tar hand om din hud och håller den återfuktad. Detta kan du dels göra genom att dricka tillräckligt med vatten, men verkligheten är att detta tyvärr inte räcker för dem flesta.

Vi rekommenderar därför att du smörjer in dig varje dag med krämer som hjälper till att hålla hunden återfuktad. Det finns idag otroligt många olika krämer och serum för detta ändamål. För bästa effekt bör du införskaffa en hudkräm, en ansiktskräm, och en ögonkräm. Hos Motrynkor.se kan du hitta flera tips på ögonkräm som är bra att använda för att motverka hudens åldrande.

Sola lagom

De flesta älskar att ligga i värmen och sola. Som med med det mesta här i världen är det aldrig bra att få för mycket av det goda, och det gäller ju såklart även solning. Solen är nämligen en av de största bovarna när det kommer till att få huden att åldras snabbare.

De starka UV-strålarna som solen utstrålar bryter nämligen ner kollagenet i kroppen. Och som vi nämnde ovanför är det detta ämne som håller huden flexibel och spänstig. Så detta är en anledning till varför det är viktigt att du solar med måtta.

Se även till att du alltid använder solskydd när du befinner dig i solen. Det är även att rekommendera att man skyddar ansiktet från solen med ett naturligt solskydd som till exempel en solhatt eller keps.

Strunta ciggen och alkoholen

Det är inte bara lungorna och de inre organen som påverkas negativt av rökning. Även huden påverkas av tobaksbruk, och faktum är att rökning i synnerhet är en av de största bovarna när det kommer till åldra huden snabbare.

Även ett högt alkoholintag kan åldra din hud och göra så att du ser äldre ut än vad du faktiskt är. Vår rekommendation är att du ser till att försöka sluta röka om du gör det och dricker med måtta.

Lämna en kommentar