Nu kommer vårvärmen – ut och cykla mountainbike! 

Efter en lång höst och vinter med massor av kalla månader är nog de flesta cykelentusiaster glada att vårvärmen sakta men säkert börjar närma sig. Det är redan nu möjligt att komma ut och cykla mountainbike då solen redan värmer på så pass bra.

Innan du kommer igång är det dock att rekommendera att all din utrusning och själva cykeln är i toppskick. I denna artikel kommer vi att gå igenom en form av checklista på de saker du bör kolla upp innan du väl kommer ut och börjar cykla. Målet är således att du efter denna korta artikel kommer ha fått all den informationen du behöver för att känna dig trygg och säker för att komma igång.

Skydd är viktigt

Säkerhet är alltid A och O oavsett vilken sport det gäller. Det finns inget värre än att råka ut för en trist olycka bara för att man inte har de rätta skydden. Olyckor händer alltid och därför är det viktig att du alltid är förberedd på det värsta.

Det viktigaste skyddet är såklart hjälmen, och vi förutsätter någonstans att detta är en självklarhet för alla. Andra skydd som kan vara bra att införskaffa sig är till exempel armbågsskydd, knäskydd, handskydd, nackskydd, ryggskydd och ögonskydd.

Digital utrustning

Det finns också utrustning utöver skydd som kan vara väldigt bra att införskaffa sig, exempelvis en pulsklocka.

Med hjälp av en sådan kan du dels hålla koll på hur träningen påverkar dig fysisk i form av puls och fettförbränning, men du kan även klocka hur länge och långt du cyklar.

Håll dina däck i toppskick

Att ha rätt däck är väldigt viktigt. Du som ska cykla mountainbike behöver till exempel speciella MTB-däck. Detta är dels en säkerhetsfråga, men med rätt får du även ut så mycket som möjligt av din cykling.

Om du behöver hjälp med att hitta rätt mountainbike-däck rekommenderar vi dig att besöka Tooorch som är en nystartad onlinebutik för cykeldäck. De är specialister när det väl kommer till MTB-däck så du kan alltid vara säker på att deras sortiment är av högsta kvalitet och noggrant utvalt.

Det kluriga med att köpa MTB-däck är att det finns så oerhört många olika typer av däck. Det finns MTB-där för flera olika underlag och körstilar som till exempel Enduro XC och Cross Country. Om du vet vad du söker för typ av däck du söker är det lite lättare att hitta rätt såklart, men annars kan det vara klokt att kolla vad som rekommenderas av experterna inom området, t.ex. Tooorch.

Rätt och bra däck till din cykel är som sagt väldigt viktigt. Därför bör du inte chansa på vad som du tror kan passa bra för dig och dina behov. Utan se istället till att du faktiskt tar reda på vilken typ av däck du bör införskaffa. Däcken är trots allt en så stor och viktig del av cykeln att det inte är något man bör chansa eller kompromissa med. Vi kan också rekommendera att lägga ut lite extra pengar för att få däck av hög kvalitet jämfört med att köpa den billigaste varianten.

Lämna en kommentar