Macbook Pro har precis släppts

Apple har nu i dagarna precis lanserat en ny version av Macbook Pro och dödar därmed den förgångna 15-tummaren. Den nya laptopen har nu större skärm, högre prestanda och en högre prislapp än tidigare.

Nu kommer alltså 15-tummarna att läggas på hyllan och uppgraderas till 16-tummaren som har en upplösning på 3 072 x 1 920 och en pixeltäthet på hela 226. Förvänta er också att datorn kommer kännas större – den är nämligen cirka 1 centimeter längre och en halv centimeter på djupet. Den är även någon millimeter tjockare, samtidigt som vikten ligger på cirka 2 kg.

Skillnader från föregångaren

Den tidigare Macbook Pro-versionen lanserade den högst kritiserade och omtalade butterflytangentbordet. På den nya 16-tumsdatorn kommer detta tangentbord dock försvinna och bytas ut med en ny design som heter Magic Keyboard – som kommer ha en ökad slaghöjd till en millimeter.

Även den fysiska escape-knappen kommer att återvända, detta betyder att pekskärmen över tangenterna kommer att få flytta lite på sig. 

Priset är inte att leka med

Om du är sugen på att köpa den nya 16-tummaren gäller det att du får ta pengar från sparbössan. Den billigaste varianten ligger på hela 29 999 kronor, vilket redan där är väldigt mycket pengar för gemene man. Om du dock vill lyxa till det lite och gå för den dyraste varianten kommer notan ligga på den orimligt höga summan 71 299 kronor.

Vår rekommendation är att avvakta med att köpa 16-tummaren tills den har börjat gå ner lite i pris. Men om du verkligen vill ha den ska du såklart köpa den – så länge budgeten håller för det. 

Mer info om datorn

16-tummarens basmodell kommer ha en sexkärning Intel Coffee Lake-processor som går att uppgradera till åtta kärnor och en klockhastighet på 5,0 GHz om man vill.

Datorns prestanda ska vara mer än dubbelt upp mot den föregångna 15-tummaren. Arbetsminnet ska även gå att utöka till hela 64 GB. Det kommer finnas upp till hela 8 TB SSD-lagring och grafikkortet som finns att välja till kommer från AMD:s Radeon Pro 5000M-serie och finns med grafikminne på upp till 8 GB.

Det kommer även finnas ett nytt kylsystem på datorn, vilket sägs krävs för att hantera de kraftfullare processerna. 16-tummaren kommer även att få en uppgradering i högtalarsystemet.

Lämna en kommentar