Lån med direkt utbetalning

Du kanske någon gång har hamnat en situation där du är i nöd av extra pengar snabbt och varit tvungen att ta ett lån. Din bil kanske plötsligt hade gått sönder, eller så kanske ditt kylskåp hade valt att sluta fungera. I dessa lägen är det inte optimalt att få vänta på att pengarna ska betalas ut inom 2-3 dygn.

Du behöver pengarna snabbt, smidigt och enkelt in på ditt konto för att kunna betala det som behöver betalas. Som tur är finns det långivare som erbjuder lån med väldigt snabb handläggnings- och utbetalningstid. Faktum är att pengarna kan komma in på kontot så fort som 15-20 minuter.

Idag tänkte vi reda ut vad du egentligen behöver veta om dessa lån med direkt utbetalning. Vad är det för något, hur går det till, hur hittar man dem och vilka fördelar och nackdelar finns med dem?

Förhoppningsvis kommer du efter denna korta artikel skaffat dig en mycket bättre bild om hur dessa lån fungerar.

Hur hittar man lån med direkt utbetalning?

Om du vill ansöka efter ett direkt lån är det ett krav att du först uppfyller en rad kriterier, bland annat att du minst är 18 år gammal. Ifall du uppfyller alla krav som ställs så är det sedan en relativt enkel process från att du ansökt om pengarna tills de är på ditt konto.

Om du vill låna pengar direkt här, så finns det finns faktiskt flera olika sätt som man kan gå tillväga. Vi kommer nedanför stegvis gå igenom i vårt tycke det enklaste sättet att hitta ett lån med direkt utbetalning som passar dig.

  1. Först och främst gäller det att man hittar olika långivare och deras prismodeller. Detta gör du enklast genom att använda dig av en jämförelsetjänst av lån. Du kommer både med hjälp av detta spara pengar, tid och energi – och vem vill inte det?
  2. När du hittat den långivare som du tycker passar dig bäst behöver du endast fylla i en ansökan om att få ta lånet. Denna ansökan tar oftast bara några minuter att fylla i och är sida klar för att skickas iväg till kreditbolaget.
  3. Det är fördelaktigt att skaffa BankID om du inte har det än. Det är inget krav från långivaren att du ska ha detta, men processen kommer bli mycket lättare och gå snabbare.

Fördelar och nackdelar

Det finns såklart inte bara fördelar med lån med direkt utbetalning, men vi skulle dock säga att fördelarna väger tyngre än nackdelarna. I slutet av dagen är det du som får avgöra om du tycker det också, men för att göra det lätt för dig kommer vi punkta upp ett par fördelar och nackdelar nedanför.

Några fördelar är att pengarna kommer snabbt in på kontot när du behöver dem som mest, och att dessa lån inte kräver någon säkerhet (t.ex. bostad eller fordon).

Några nackdelar är att återbetalningstiden oftast är relativt kort (ofta 14-30 dagar), och att om du skulle missa en betalning gäller det att du är medveten om att det kommer bli dyra påminnelseavgifter och dröjsmålsränta.

Lämna en kommentar