Instagram ska ta bort likes

Det är populärt att jaga likes på sociala medier nuförtiden, och för vissa är det väldigt beroendeframkallande att försöka få många som gillar det man lägger upp.

Skulle det vara så att man får många likes resulterar det ofta i en dopaminfest i hjärnan, men om inlägget floppar och det inte går som man tänkt sig kan det kännas jobbigt.

Denna jakt efter likes påverkar många av oss på ett dåligt sätt. Att alltid försöka vara perfekt på sociala medier och att göra allt för att få många likes är något som inte är bra. Detta kommer dock snart sättas stopp för. Iallafall på Instagram.

Leaks hittat av techbloggare

Koder från Instagram har hittats av techbloggare som ska visa en version av Instagram där antalet likes är gömt. Bloggaren Jane Manchun Wong har hittat funktioner i Instagram som ännu inte har blivit officiella. Dessa funktioner ska göra så att antalet likes blir dolt för alla förutom för den som lagt ut bilden.

Hon har även hittat interna motiveringar för denna ändring där Instagram uttalar sig på följande sätt: ”Vi vill att följare ska fokusera på vad du delar, inte hur många likes din post har fått”.

Instagram har uttalat sig i detta, där dem bekräftar att denna läcka rör sig om en prototyp som ännu inte är redo för lansering. 

Sammanfattningsvis 

Huruvida Instagram kommer lansera denna funktion eller inte, så tror vi här på Labbserver att det skulle vara en positiv förändring. Speciellt för yngre personer som ofta stressar för att få många likes och bygga upp ett liv på social medier där ens liv målas upp till att vara perfekt och felfritt.

Hur står ni er i detta ämne? Tycker ni det hade det varit en positivt att slopa likes eller är likes här för att stanna? Något som är säkert är iallafall att tiden får avgöra vad som händer.

Lämna en kommentar