Google tar hjälp av människor för att förbättra sökmotorn

Google grundades 4 september 1998 av Larry Page och Sergey Brin, och båda dessa doktorerade vid denna tidpunkt på Stanford University i Kalifornien. Google har idag växt sig till den överlägset största sökmotorn i världen med flest användare världen över.

Sökmotorn har växt sig så pass stor att de nuförtiden får 3,8 miljoner sökningar varje minut, en siffra som är helt otrolig. Eftersom dessa siffror är så himla stor  så klarar inte algoritmerna att sköta sökmotorn på ett tillräckligt bra sätt.

Sökmotorn måste fungera rätt

Enligt Wall Street Journal har Google flera gånger under den senaste tiden varit tvungen att ta hjälp av människor för att se till att sökmotorn fungerar på ett rätt sätt. Människorna hjälper till att få bort olämplig information som listas överst vid sökningar.

Ett exempel på detta är om man söker på ”självmord” så ska man få information om vad man ska vända sig för att få hjälp snarare än att få instruktioner hur man ska gå till väga för att ta livet av sig.

Och ett annat exempel är också att om man söker på ”vaccin” så ska man inte längre hamna på sajter som hävdar att vaccin orsaker autism. Detta har nämligen fått många föräldrar till att avstå att skydda sina barn mot livsfarliga sjukdomar.

Vi här på Labbserver tycker att detta är en väldigt bra ändring ifrån Googles sida. Vissa känsla sökord borde alltid kontrolleras av människor då det inte får komma olämplig information på sökord som till exempel ”självmord” som nämndes tidigare

Vad tycke ni om ändringen? Är den bra eller dålig? Vet du några sökord som skulle behöva mänsklig övervakning istället endast för algoritmer? Dela gärna med er isåfall!

Lämna en kommentar