Att tänka på innan man tar SMS-lån

Är du fundersam på om du borde ta ett snabbt SMS-lån eller inte så kan det vara en god idé att först ha full koll på vad det innebär att ta ett sådant lån.

Det viktigaste du måste vara säker på är att du kan betala tillbaka lånet i tid. För om du inte kan betala tillbaka skulden innebär det väldigt stora problem – du kommer då att få betalningsanmärkningar och dessutom kan Kronofogden bli inblandad, och detta kan leda till fler problem längre fram.

Vi kommer nu att gå igenom det du behöver tänka på innan du att ett SMS-lån. Vi här på Labbserver vill hjälpa så många som möjligt att inte hamna i en ekonomisk knipa, och därför rekommenderar vi dig att verkligen läsa igenom denna artikel innan du tar ett SMS-lån.

Du måste kunna betala betala tillbaka

Först och främst är det viktigt att du vet att du kan betala tillbaka lånet innan du tar det. SMS-lån innebär ofta väldigt höga räntor, vilket gör att kostnaden kan bli stor. Det är alltså inte bara själva lånet du behöver betala tillbaka, utan även räntan också.

Och som vi gick igenom tidigare så är det viktigt att kunna betala lånet eftersom det annars kan innebära stora problem för dig och din ekonomi. Med betalningsanmärkningar och Kronofogden efter dig kan det bli väldigt svårt att hyra lägenhet, teckna abonnemang, och ta andra större lån (t.ex. bolån och privatlån).

Behöver du verkligen ta ett lån?

Innan du tar ett SMS-lån så rekommenderar vi dig att tänka igenom du verkligen behöver ta det eventuella lånet. Vad ska pengarna användas för? Om lånet ska spenderas på kläder, elektronik eller andra nöjesprodukter, så kan man nästan direkt säga att det är onödigt lån.

Om lånet ska gå till att köpa någonting endast för nöjes skull är det bättre att avstå lånet och spara till saken i fråga tills man har råd att betala för den. Det är oftast också väldigt motiverande att sparar pengar till något man verkligen vill ha.

Lämna en kommentar