3 enkla tips för att hitta bostad

Alla kommer vi förmodligen någon gång under livet vara på jakt efter en ny bostad. Och har du tur kan den här processen gå relativt problemfritt utan några större bekymmer, och du kan inom rimlig tid flytta in i din nya bostad.

Så ser dock inte verkligheten ut de flesta gångerna när man ska få tag på en bostad. I de flesta städerna i landet kan det faktiskt vara ganska svårt att få tag på en bostad och speciellt en bostad där du kan få bo hur länge du vill. Om du dock har stått i bostadskö i flera år kan du många gånger slingra dig förbi detta problem.

I denna artikel idag tänkte vi gå igenom några effektiva och enkla tips på hur du kan hitta ny bostad. Såklart kan vi inte garantera att dessa metoder alltid kommer ge dig framgång i bostadssökandet, men vad vi kan lova är att det är metoder som ökar dina chanser till att lyckas.

Målet är således att du efter denna korta artikel kommer ha fått den informationen du behöver för att veta exakt på vilka platser och plattformar du börja leta efter ditt nya hem.

Tips 1 – Kolla i de lokala tidningarna 

Att kolla i de lokala dagstidningarna är ett av de äldsta och mest effektiva sätten att hitta annonser för bostäder och hyresrätter. I dessa tidningar kan privatpersoner precis som du och jag välja att annonsera för saker man vill sälja eller hyra ut. Och detta gäller alltså även för bostäder, som man ofta kan hitta i annonsdelen av dessa tidningar.

Det viktiga när du använder dig av denna metod är att du är kontinuerlig och försöker att kolla igenom alla de lokala tidningarna som finns för att maximera dina chanser.

Tips 2 – Sök bostad på nätet

Visste du att det finns väldigt många olika kvalitativa webbplatser på nätet som erbjuder grymma tjänster för att hjälpa dig hitta bostad? På bostadslistan.se kan du ta del av över 14 000 olika annonser för hyresbostäder i hela landet.

På deras plattform kan du skapa dig en överblick kring hur bostadssituationen ser ut i landet. De samlar nämligen ihop alla lediga annonser på nätet, så du endast ska behöva söka bostad på ett ställe.

Vill du leta bostad på lite mer specifika platser och städer kan du enkelt använda deras smarta filtreringssystem. Detta system möjliggör det för dig att bland annat filtrera bostäder efter hyra, plats, och bostadstyp.

Tips 3 – Kolla på sociala medier

Tro det eller ej, men med hjälp av sociala medier kan du leta efter bostäder på ett väldigt effektivt sätt. Såklart är inte alla sociala medier perfekta för detta, men plattformar som till exempel Facebook är ett grymt ställe att kolla. 

Dels kan du kolla på Facebook Marketplace där Facebook samlar ihop alla annonser som finns i din närhet. För att få fram de tillgängliga bostäderna behöver du välja att enbart visa annonser för bostäder, och kan det vara smart eftersom det finns en hel del andra typer av annonser också.

Du kan även med hjälp av Facebook hitta bostäder och hyresrätter genom att gå med i utvalda grupper. Till exempel finns det en grupp som heter ”Bostad Stockholm” med över 40 000 medlemmar. Där kan personer dels annonsera om att de söker bostad, men man kan även annonsera om att man har en bostad eller hyresätt ute på annons.

Lämna en kommentar